Home » Therapie » Voor welke klachten » Fibromyalgie

Fibromyalgie

In het figuur hiernaast met het nummer 9 zie je de mitachondria. De energiecentrales in je cel.

Door APS behandeling  worden de mitachondria gestimuleerd om meer ATP te maken.  Dit gebeurt door middel van actiepotentialen. 

Veel mensen kampen met fibromyalgie. Het merendeel van de mensen die onze praktijk bezoekt en kampen met fibromyalgie hebben ontzettend veel baat bij onze visie en behandeling.

Wat ze vooral merken is dat ze zich fitter gaan voelen. Dit komt doordat er meer energie in het lichaam wordt aangemaakt. Die energie is afkomstig van ATP.  Dit is een fosfaatgroep in je lichaam die o.a. in de energiecentrales van je cellen wordt aangemaakt. De mitachondria.

In een cel bevinden zich tal van onderdelen.  Ook wel organellen genoemd. In 1 cel bevinden zich 1 of meerdere mitachondria. Indien deze mitachondria zijn beschadigd dan stagneert de ATP productie in de cel. Daardoor wordt je sneller moe en bovendien ervaar je meer pijn.

Pijn is een grootverbruiker van energie.

 

 

Als je kampt met fibromyalgie dan heb je vaak minder energie en kamp je met pijn. Daarnaast zijn er nog veel meer klachten van geestelijk tot lichamelijk.

Wij werken o.a. met APS therapie. Door deze behandeling wordt je lichaam wordt gestimuleerd om meer ATP aan te maken. Daardoor ga jij je fitter voelen.

Voorts krijgt je ademhaling en voedingspatroon aandacht. Waarom?  Omdat een onjuiste ademhaling en een verkeerd voedingspatroon bijdragen tot meer of verergering van je klachten.

Door onze brede aanpak krijg je dus letterlijk meer energie. Doordat je meer energie krijgt wordt de pijn minder.  En dat ga je voelen:

  • je gaat je fitter voelen
  • je hebt meer zin om iets te doen
  • de pijnpunten in je lichaam zwakken af
  • je kunt je beter concentreren
  • je doorbloeding verbetert
  • je slaappatroon verbetert
  • de cellulaire stofwisseling in je lichaam neemt beduidend toe
  • de afvalstromen in je lichaam nemen af

 

 

Meer informatie?

Bel ons gerust of kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

De actiepotentiaal is een communicatiesignaal dat voorkomt in de zenuwcel. Telkens als er een een actiepotentiaal opgewekt wordt zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder andere natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere cel processen die van belang zijn volgen. Hierdoor raakt de zenuwcel weer beter getraind in zijn taak en zal beter presteren en worden lichaamsprikkels / signalen beter doorgegeven.

 

Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met de factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.


Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.